“Бог Рок“ отново в Пловдив: Филип Аврамов разказва за „забранената” музика

  • от PlovdivTime
  • 19:16, 13.07.2021

Човекът, който може да разсмее всеки – Филип Аврамов, плюс пожара на сцената Калин Вельов пристигат в Пловдив на 11 август 2021 г., за да изиграят култовия „ Бог Рок“ . Спектакълът е от 21 часа Лятно кино "Орфей", със специалното участие на Милен Кукошаров.

Както видяхме от шоуто “Като две капки вода”, Филип може да пее и да танцува невероятно. Тук обаче, освен на китара, той ще свири и на хармоника и ако и това не ви е достатъчно, то се подгответе за много смях, докато Филип ви разказва за корените на… „Дяволската музика”.

Всъщност именно тя, музиката, е и главното действащо лице. Онази, „забранената” от 60-те и 70-те, заради която можеше да си изпатиш и също като „забранения плод” става все по-търсена и слушана! Такова ще е и настроението на „Бог Рок”! Бунтарско и изпълващо ни с кеф, защото ще слушаме и пеем Muddy Waters, Nirvana, Joe Cocker, Whitesnake, James Brown и още много рок и блус идоли.

„Бог Рок“ се появи като заглавие преди три години – разказва Филип Аврамов. – Това е текст на Даниел Рашев, написан специално за музикален спектакъл. Търсех нещо по-различно, хареса ми идеята и реших да добавя музиката, която харесвам. Така се роди спектакълът „Бог Рок“. Защо се нарича така? Защото се разказва за Господ, който обича музиката и я пуска на собствената си трапеза. Съставът преди три години беше: Венцислав Велев – китара, Красимир Спиридонов – пиано и моя милост. Групата ни се казва „Джинджифил”. Измислих името на шега, но така си и остана. Всъщност, ние на всичко гледаме с чувство за хумор и точно това ми харесва. Отскоро сме с перкусиониста Калин Вельов. Говорим си на сцената за корените на рок музиката. И не само – отделили сме внимание и на някои вечни джаз и блус парчета. Изпълняваме много известни песни, комбинираме ги по любопитен начин. Оттук нататък ще стане още по-интересно – замислили сме да направим авторска музика. И защо не? Нещата вървят прекрасно. Сюжетната линия е развита с прекрасно чувство за хумор, нищо, че става дума за божествени дела. Често вкарвам нови реплики и музика. Импровизираме и не се притесняваме да го правим. Изнесли сме около 40 концерта, не само на театрална сцена, а и на фестивали, частни партита. Скоро бяхме на един рок събор и публиката много ни хареса.

Най-силният момент в „Бог Рок“ е това, че актьорът музицира, а музикантите навлизат в „неговата територия“. 

И помнете, театърът е едно от най-безопасните места - всички гледат в една посока, разстоянията помежду ви се спазват през цялото време, а смехът е гарантиран!

Билети на касите на Общината, ДК "Борис Христов" и в мрежата на ИВЕНТИМ.