БНР - Радио Пловдив и Биг Бенд “Пловдив“ отбелязват с концерт на Античния два рождени дни

  • от PlovdivTime
  • 09:48, 02.10.2020

С празничен концерт на Античния театър две обичани пловдивски „институции“ - БНР - Радио Пловдив и Биг Бенд "Пловдив" ще отбележат заедно два рождени дни - на Радиото и на Оркестъра. Празникът за 65 години Радио Пловдив и 20 години Биг Бенд "Пловдив" ще започне точно в 19 часа на 2 октомври, като подаръкът ще е за гостите - вход с безплатни покани за концерта. Своите безплатни покани може да получите от Билетния център до Общината, Туристическия информационен център на площад "Римски стадион", както и в Радио Пловдив.

Концертът се осъществява  със съдействието на Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив" и Фондация "Пловдив 2019".

Радио Пловдив е първото българско радио, излъчващо на живо в Интернет от март 1998 година. Екипът е колективен носител на наградата “ПЛОВДИВ” за журналистика, както и наградата на БНР "Сирак Скитниик".

"Big Band Plovdiv" е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът е музикалната емблема на Пловдив. Основател и ръководител на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика - така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност е осъществил множество концерти из цялата страна. Участник в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България.