Близо 20 хиляди души, една банда и брутално шоу в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:59, 22.07.2022

След дългогодишно очакване от страна на феновете и няколко пъти отменяне на концерти в България,  Американската ню метъл и груув банда най-накрая заби на Hills of Rock с ударно шоу. По стечение на различни обстоятелства, гостуването на родна земя на носителите на Грами се отлага. Първо през 2006 за „Monsters of Rock”, после през 2011 за „Sonisphere Bulgaria”, след това за “Hills of Rock 2020”. Най-накрая събитието се случи – излязоха като хедлайнери пред близо 20 хиляди души на първият ден от фестивала „Hills of Rock 2022”, който ще продължи от 21 до 23 юли.  

Феновете бяха в еуфория след като най-накрая успяха да се докоснат до разтърсващото и взривоопасно представяне. Кори Тейлър и компания за пореден път доказаха, че въпреки от 23 години са на професионалната метъл сцена, нищо не се е променило и те са си все същите разбивачи, със същата енергия и заряд.

Съкратеният сетлист също не можа да разочарова екзалтираната тълпа, защото въпреки това чуха стари класики като Wait and Bleed, Before I Forget, Spit It Out, People = Shit. Парчетата изключени от сетлиста, към който се придържат по време на европейското си турне са Snuff и Vermilion.

Страхотно представяне с много метъл настроение демонстрираха и бразилските траш фурии Nervosa. Четирите секси трашърки подпалиха, наредилите се под жаркото слънце фенове. Басистката Mia Wallace е част от небезивестните Abbath и Niryth и бивш член на Triumph of Death.

Друго интересно присъствие на феста бяха поляците Me and That Man. Техният necro blues, доказва само колко креативност носят тези музиканти. Вокалистът Nergal, кой днес феновете ще гледат с другата му банда Behemoth, дори покани всички присъстващи в „Тяхната дарк църква”.

Със сигурност, първият ден на феста ще се запомни с велико пого и размазващи банди.

През втория ден феновете ще бъдат пометени от легендарните MERCYFUL FATE, предвождани от King Diamond, BEHEMOTH, BURY TOMORROW, MAJESTICA, MARCO MENDOZA, BAILDSA и още дванайсет банди.

Може би единственото, за което се надяват феновете като подобрение е свързано с килотметричните опашки за влизане във фестивалната зона, които отнемат часове и апелират в социалните мрежи организаторите за по-добра организация откъм плащания и по-лесен достъп до храна и напитки.  

 

Снимки: Hills of Rock

 

Снимка: Me and that man facebook