Авторът на музиката за Нобеловата награда Алф Карлсоне кани на джаз концерт в Стария град

  • от PlovdivTime
  • 09:48, 20.07.2022

Камерна сцена Пловдив очаква своята вярна публика на следващото събитие от лятната си програма. На 28 юли 2022г., четвъртък, от 20.00 часа в Culture Hotspot Milcho Leviev – „Къщата на Иван Черноземски“ в Стария град на ул. „Цанко Лавренов“ № 5 ще чуем Alf Carlsson § Jiří Kotača Quartet - европейска джаз формация, съставена от шведски, чешки и словашки джаз музиканти. Алф Карлсоне известен като автор на музиката за Нобеловата награда, а Иржи Котача беше номиниран за чешката награда „Грами“, наречена на името на Anděl Prize, като печели изданието ѝ през 2020 г.

В предстоящия концерт артистите се срещат в интересен джаз контекст, като си позволяват и да експериментират с музикалната история на своите трaдиции и корени. Резултатът е силна еклектична програма от лирични оригинални композиции, както и аранжименти на чешки, словашки и шведски народни мелодии. В последните си проекти, артистите търсят нови изразни средства и модерна мултипликация  в  електронния звук.

Групата е изнесла десетки концерти в Чехия, Словакия, Германия, Холандия и Швеция. Всички членове на бандата, въпреки младата си възраст, вече са се наложили на родната и европейска сцена. Работят с топ джаз музиканти като David Dorůžka, Sulivan Fortner, Ilja Reijngoud, както и  European radio Jazz Orchestra

Проектът „Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място преди концерта.