Атрактивно огнено шествие с 10-метров дракон затваря ул. “Иван Вазов“ и завладява Главната

  • от PlovdivTime
  • 12:52, 21.05.2022

Карнавален парад с участниците в тазгодишния фестивал за улични изкуства „6Fest 2022“ ще затвори ул. „Иван Вазов” от 18.30 до 19.30 ч. Затварянето на улицата от бул. „Руски“ до площад „Централен“ се налага, тъй като оттам ще премине шествието, което ще продължи по Главната улица до Римския стадион.

Парадът ще бъде предвождан от Театър на огъня и сенките Fireter и техния 10-метров дракон, напътстван от артисти на кокили. Ще видим и танцьорите от  хип-хоп класовете на 6Fest от същата сутрин, които станаха част от майсторските класове на фестивала. Групите от Пловдив The Center и Dance Homе ще изиграят собствени хореографии.

Парадът ще продължи от площад “Централен” по ул. “Княз Александър І” до Джумая джамия. Това ще бъде цирково-карнавалната му част, защото към Fireter и техния дракон ще се присъединят и артисти на кокили, клоуни и мимове от Пътуващ театър “Скрин”.

Когато шествието стигне до Джумая, артистите на театър “Скрин” ще увлекат по пътя си и публиката, за да гледа техния цирков спектакъл. Мястото е ул. “Райко Даскалов” (Малката Главна), пред бившата сграда на БНБ, а ориентировъчният начален час - 20 ч.

Снимката е илюстративна