Галерия “Аспект“ показва магията на художника Илия Желев

  • от PlovdivTime
  • 11:37, 15.09.2020

Галерия "ЕАспект" кани на изложба живопис на един свой традиционен и любим автор – художника Илия Желев. Вернисажът е на 16 септември от 17 до 20 часа.

Илия Желев е роден на 20 юли 1961 г. в град Пловдив. Завършва Художествена гимназия в гр. Смолян и специалност „Живопис“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. За кратко работи като учител в Училището по приложни изкуства в Трявна, след което се препитава като художник на свободна практика. Живее и работи в Пловдив.

През годините Илия Желев е реализирал десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина, като е особено популярен в Германия, Австрия и Швейцария. Негови картини са собственост на частни колекции в България, Германия, Австрия, Швейцария, Франция, САЩ, Канада, Нова Зеландия , Великобритания, Турция.

Илия Желев работи в сферата на абстрактната живопис със свой собствен разпознаваем стил. В творчеството си е силно повлиян от една страна от българския фолклор, а от друга от класическото модерно европейско изкуство.

От галерията специално напомнят, че спазват стриктно изискванията за предпазване от COVID-19, поради което официално откриване и коктейл не се предвиждат.

В затвореното пространство на галерията предпазните маски са задължителни.

Изложбата може да разгледате до 6 октомври 2020г.