„Аромат на липа“ с български гости на София филм фест в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:25, 23.03.2023

Режисьорът на филма „Аромат на липа“ Сиси Денкова и любими български актьори пристигат за прожекцията тази вечер на българското заглавие в програмата от София филм фест в Пловдив. В късния филм може да гледаме носителя на голямата наградата на престижния фестивал „Сънданс“ - „Нашият дом“.

„Аромат на липа“ разказва за български емигрант Стефан, който се премества в български анклав в Тенеси. Комични съперничества и заговори пречат той да изпълни своята американска мечта. За среща с пловдивската публика пристигат режисьорката Сиси Денкова и актьорите Иван Бърнев, Албена Колева и Рени Врангова. Прожекцията на филма е в 18:30 часа.

В 20:45 часа предстои късната прожекция – „Нашият дом“. Филмът разказва за възрастна двойка от племето кечуа, което живее скромен живот, грижейки се за стадо лами. Промените в климата обаче застрашават начина им на живот, а техният внук се опитва да ги убеди да се преместят в града.

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Фестивалът се провежда между 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева.