Арменската общност кани на премиера на спектакъла „Два дома“ в Драматичния театър в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:54, 10.12.2022

Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ кани пловдивчани на премиерата на „Два дома“ - благотворителен концерт-спектакъл на танцовите групи към „Парекордзаган“ – Пловдив. Събитието е на 10. декември в Голямата зала на Драматичния театър, началото е в 18.30 ч.

Два дома, минало и бъдеще се сливат в една история, разказана чрез магията на танца.  Спектакълът е същевременно памет към всички наследници на арменците, които намират дълбок смисъл да продължат да съхраняват и споделят националните ни богатства, история и култура до днес.

„Спектакълът е посветен на нашите предци, които са намерили своя втори дом в България. С много любов, използвайки езика на танца, ще ви разкажем за духовното възраждане на нашия народ, за неговата воля, силна вяра, с която винаги е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да забравят завета на своите деди - "В  дългия път към своето бъдещето не си пускайте ръцете“, сподели Хрипсиме Нурикян, Председател на AGBU Пловдив, организатори на концерта.