Армел Дюпа и Георги Корназов подаряват магичен концерт на Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:47, 07.06.2023

Концерт на квартет "Dupas-Kornazov" ще зарадва пловдивските меломани на 7 юни от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Събитието е част от програмата на фестивала "Камерна сцена Пловдив". Концертът е уникална среща на двама признати артисти и лидери на европейската сцена, които споделят оригиналната си музика и дават воля на въображението, мелодиите и хармониите си.

С финия щрих на ритъм секцията Taslev-Goranov, музиката на квартета обхваща пълния спектър от възможни атмосфери, от замислена красота до дива буря, от нежността на детска песен до животинско бърза пулсация. Понякога много възвишена, друг път романтична и трогателна, музиката на квартета е дарена със специфична и експресивна емоция. "Dupas-Kornazov" са Армел Дюпа, Георги Корназов, Васил Хаджигрудев и Стефан Горанов.

Армел Дюпа е изключителен и нетипичен пианист. От солови изпълнения до концерти с големи оркестри, той разказва живота си в музиката и споделя с публиката си истории, които канят всеки да се свърже със себе си. Георги Корназов е вселена между България и Западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността. Tрoмбонист и композитор Корназов завършва с отличие Парижката музикална академия с редица отличия и награди. Живее и работи в Париж от 1995 г.

Фестивалът "Камерна сцена Пловдив се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 г.

Фотография: Радио Пловдив