Античният театър победи в „Чудесата на България“

  • от PlovdivTime
  • 09:43, 20.12.2016

Европейската столица на култура пожъна още две награди вчера вечерта.  Античният театър спечели надпреварата в кампанията „Чудесата на България“ на вестник „Стандарт“. Древната мраморна сцена се пребори с конкуренцията на пещерата „Магурата" край Белоградчик" и Античния и средновековен град в Сандански в категория „Атракции“. Победителят беше обявен от Димитър Главчев, зам.-председател на Народното събрание.

Архитектурният резерват „Старинен Пловдив” пък грабна голямата награда в категорията „Специализиран туризъм” по време на първите Годишни награди на Министерството на туризма. Призът бе връчен на кмета на Пловдив Иван Тотев по време на официална церемония в Централния военен клуб в София. „Благодаря за наградата и на всички, които ни подкрепиха, защото Старият град не е само на Пловдив, той е национален паметник”, заяви градоначалникът. Тотев допълни, че през последните години броят на нощувките в града е удвоен и вече гони половин милион.

Традиционните за града под тепетата събития Есенен панаир на занаятите и Дефиле на младото вино се класираха в призовата тройка в своите категории „Духът на България” и „Туристическо събитие”.

 

Кметът Иван Тотев получи наградата на Министерството на туризма