Ансамблите “Тракия“ и “Странджа“ “Заедно“ пред пловдивската публика

  • от PlovdivTime
  • 10:50, 20.07.2020

Ансамбъл „Тракия“  кани жителите и гостите на Пловдив на концерт-спектакъла „Заедно 2020“. Събитието ще се състои на 10 август от 20 часа на Античния театър. Заедно с тях на една сцена ще се качат и артистите от ансамбъл „Странджа“ - Бургас. Само преди седмица концерт-спектакълът на двата ансамбъла беше посрещнат с огромен интерес и аплодиран на сцената на бургаския Летен театър. 

Въпреки обявената по-рано  отмяна на събитието за Пловдив поради епидемичната обстановка, артистите отново канят своята прекрасна публика да се присъедини към тях. С този концерт „Тракия“ и „Странджа“ искат да зарадват всички почитатели на фолклорното ансамблово изкуство. 

На сцената на Античен театър отново ще видим и чуем мелодии, песни и танци отвъд традициите на българския фолклор, умело вплетени в дълбоките корени и пъстротата на всички етнографски области. 

Екипът на фолклорен ансамбъл „Тракия“ се извинява и благодари за разбирането на разколебаните зрители след съобщението за отмяна на концерта.

 

Билети за 10 август се продават в Билетен център пред Община Пловдив и на място на адреса на ансамбъла – ул. „Даме Груев“ 1.