„Алкохол“ или „Дневникът на едно пиянде“ с премиера в Пловдив през ноември

  • от PlovdivTime
  • 15:16, 08.11.2020

На 19 ноември от 19 ч. в Държавен куклен театър Пловдив ще се състои премиерата на спектакъла „Алкохол“ или „Дневникът на едно пиянде“ – моноспектакъл на Илия Виделинов.

Едни пиян мъж скита безцелно през живота си. Съдбата му изпраща постоянни предизвикателства, който го провокират да пие повече. Божествата на нощта и дори самия Дионис пълнят чашата му, за да отлепят душата от тялото. Едно пиянде ходейки със своя верен другар, своето куче тухла! Едно вонящо забравено от света пиянде, което знае как да се забавлява, защото разбира, че истински можем да прогледнем, само когато главите са замаяни, само тогава очите са бистри. Първата чашка придава витална усмивка, а първата бутилка развързва езика и прави от нормалните ежедневни хора истински повелите на мига. С напредването на вечерта, едно пиянде ще открие собствените си поражения и сполуки, в една уникална и изключително забавна изповед под дирижирането на алкохола.

Един пиян мъж, ще пие до собствения си разпад скитайки се по света безцелно. Един мъж търсещ истината, която се крие именно в покачването на градуса. Истината е алкохола.

Истината е в приключението от алкохола! Истината започва с едно малко, без което всички скитаме безцелно през нощта, така че нека си сипем!

Участват: Илия Виделинов

Визуална среда: Васил Христов

Фотограф: Джар Кет

Продължителност: 60 минути