Алекс Алексиев и Стоян Дойчев идват с “Талант“ в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:02, 07.01.2023

Александър Алексиев, Стоян Дойчев, Ива Николова и Георги Енчев ще играят в Пловдив спектакъла "Талант" от Захари Карабашлиев на 21. февруари от  19 часа в Градския дом на културата „Борис Христов”. 

"В нощта на най-самотния си рожден ден един провален куклен актьор е изненадващо посетен от брат си, който отдавна е напуснал родината, за да избяга от правосъдието. Защо се е върнал? Какво не могат и какво трябва да си кажат двама братя, разделени от една зловеща тайна? Какво нашепват сенките в апартамента от тяхното детство? Живеем в свят, в който можеш да получиш светкавична информация от всяка точка на планетата, но да останеш в неведение за взрива в душата на човека до теб. Свят, в който най-опасните бойни полета не са около далечни чужди фронтове, а между стените на собствения ти дом.  Свят, в който можеш да имаш много, но да няма с кого да го споделиш. 

Все пак и от най-хлъзгавия и труден момент има изход. Понякога той идва късно или пък в най-причудливата си форма, а често винаги е бил пред очите ти.  И трябва да имаш таланта да го разпознаеш. А какво е „талант“ и каква е неговата стойност?", анонсират спектакъла от екипа.

Режисьор е Василена Радева, сценография и костюми - Симеон Стоилов, сценография кукли - Рада Петрова-Андонова, музика - Милен Апостолов, сценично движение - Анна Кабакова.