Актьори правят списък на всички страхотни неща в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 11:00, 21.01.2022

Необикновена поредица от спектакли ще вдъхновят Пловдив в един проект на млади артисти съвместно с галерия Arsenal of Art. „Списък на всички страхотни неща“ от Дънкан Макмилан - моноспектакъл на Милко Йовчев, е първото преживяване в света на театъра на 21 януари от 19 ч. Режисьор е Боряна Йовчева, а преводът е на Калина Лазарова.

„Списък на всички страхотни неща“ от Дънкан Макмилан ще се играе на откриването на „Театър в галерията“. Интерактивният моноспектакъл, дело на Милко и Боряна Йовчеви, въвлича зрителите по дискретен и забавен начин, за да станат част от изживяването. Едно момче, което, в стремежа си да се пребори с всепоглъщащата депресия на майка си, започва всеки ден да добавя по нещо в списък с всички страхотни неща, заради които си заслужава да си жив. И този списък не спира да расте.
Милко е актьор, автор, кинорежисьор, съосновател на Театър „Реплика“. Боряна е актриса, съпруга на Милко и дебютиращ режисьор, като нейно първо творение е спектакълът „Списък на всички страхотни неща“ от Дънкан Макмилан.

Поради свободния вход на събитието, вратите на галерията ще бъдат затворени, когато се достигне пълен капацитет. С предимство са първодошлите.
Достъпът до пространството се осъществява спрямо актуалните противоепидемиологични изисквания.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.