Актрисата Мария Бакалова спечели награда на Лондонските кинокритици

  • от PlovdivTime
  • 14:09, 08.02.2021

Българската актриса Мария Бакалова се закичи с отличие от филмовите награди на London Critics ’Circle. Бакалова беше обявена за поддържаща актриса на годината за ролята си в „Борат 2“, съобщи The Guardian.

Мария Бакалова беше номинирана заедно с Елън Бърстин (Парчета от жена) и Аманда Сейфрид (Манк).

Нашенката е и сред номинираните за наградата "Златен глобус". Церемонията ще се състои на 28 февруари - близо два месеца след обичайното си време за провеждане.

Другите имена, с който ще се бори за наградата за най-добро изпълнение на актриса във филмов мюзикъл или комедия, са Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър, Розамунд Пайк и Аня Тейлър-Джой.

Преди по-малко от седмица и Гилдията на актьорите също номинира Мария за изпълнението ѝ в лентата на Саша Коен, който е сигурен, че всяко едно постижение я отвежда с една стъпка по-близо до "Оскар"-а.

"Боже мой! Шокирана съм! Благодаря на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд за тази чест!
Да бъда номинирана за ролята на такава страхотна жена, каквато е Тутар, ще остане завинаги върховата точка не само в кариерата, но и в живота. Толкова съм благодарна на Саша Коен както и на филма "Борат"! Аз съм най-щастливият човек в целия свят и се надявам това признание ще привлече повече внимание към някои от моите невероятно талантливи колеги  в България и Източна Европа", гласят думите на Мария в Инстаграм, с които обяви новината, че ще се бори за "Златен глобус"."