Пловдивската актриса Иванка Шекерова вдъхновява със спектакъл по разкази на Чудомир

  • от PlovdivTime
  • 10:52, 12.01.2022

Моноспектакълът на Иванка Шекерова „Провинциални истории“ ще има премиера в Пловдив, ден преди Празника на влюбените. Представлението ще се играе на 13 февруари от 19 ч. в Дома на културата „Борис Христов“.

В спектакъла „Провинциални истории“ актрисата и режисьор Иванка Шекерова отваря вратите на миналото и запознава публиката с необятния океан от характери, които Чудомир така умело е описал в своите разкази.

Образи на миналото, които са така актуални и днес, ще намерят път към спомените и преживяванията на всеки човек. На сцената буквално оживяват образите на местната клюкарка, клетия мъж, който търси начин да угоди на жена си, но никога не успява, „трагедията“ на свекървата, която не може да приеме снахата и комичната среща на един обикновен човек с бюрокрацията.

Изпълнените със смях и комични ситуации сцени, ни водят към това да се замислим за малките и важни неща в живота ни. Хуморът на Чудомир,умело преплетен с яркия комедиен талант на актрисата Иванка Шекерова, оставя ярък отпечатък дори и в най-претенциозната публика. И както казва големият български писател Димитър Христов Чорбаджийски - Чудомир: „Най-празният от нашите дни е оня, в който не сме се смели нито веднъж“.

Режисьори са Лилия Секова и Иванка Шекерова, музика-  Боян Гегов.

Билети на цена 12 лв. се продават в Дома на културата "Борис Христов".