Актриса от Пловдивския театър си партнира с Мария Каварджикова в спектакъл на НТ “Иван Вазов“

  • от PlovdivTime
  • 09:33, 16.04.2021

Актрисата от Пловдивския театър Ирина Митева ще играе в премиерния спектакъл „Бележките под линия” на Народен театър „Иван Вазов” на 17 и 18 април. Тя ще си партнира с изключителната Мария Каварджикова, Ана Пападопулу, Илиана Коджабашева, Вяра Табакова и Параскева Джукелова.

Автор на пиесата е драматургът на НТ Мирела Иванова, а режисьор е един от най-знаковите творци в кукления театър Катя Петрова.

 „Бележките под линия“ е игрови прочит на съвремието, нагнетено от все по-фалцетните крясъци на самотата и липсата на обич и разбиране помежду ни. Една майка, известната актриса Юлия Знеполска, и трите й дъщери, близначките Биляна и Бистра и изтърсачето Нина, въвличат в трагикомичното си битие и ценностен хаос още две съучастнички – актрисата Лора и собственичката на бутик Магда. Поводът привидно е празничен – но празникът, който ги събира, се пребразява в безмилостна арена за всички отложени през годините битки, премълчани истини, несподелени тайни, натрупани огорчения и непоносими вини.

Сценографията и костюмите в представлението са на Борис Далчев, а музиката - на Христо Йоцов.

„Бележките под линия“ е вторият спектакъл в Народния театър, който носи подписа на Мирела Иванова. През лятото тя създаде лиричния колаж „О, ти, която и да си...“, посветен на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов, представление, което се играе с голям успех на сцената на театъра.

Следващите дати на представлението са 25 април, 4, 21 и 27 май и 3 юни