19 млади пловдивски артисти рисуват “Силата на илюзията“

  • от PlovdivTime
  • 11:38, 13.05.2021

Изложба „Силата на илюзията" ще представи 19 млади пловдивски автори със своите представи за илюзията живот на 18 май в зала "2019".  Откриването е от 17 до 19 ч.

Тази изложба е и дебют за най-младите творци, току-що напуснали студентската скамейка. Тя е предизвикателна и любопитна в очакването ни какво мислят, желаят и търсят младите. Какви са мащабите на техните мечти и смелостта в изразяването им. Куратори са Никола Минчев и Женя Бозукова. 

Всичко, което виждаме е илюзия. Днешните граници между реалност, илюзия, игра и истина са по-размити от всякога. Един "свят с главата надолу". Илюзията привлича вниманието ни към заблудата на зрението и подсилва очакването. Днес художниците могат да предизвикат почти всичко: пространство, време, тяло - нищо не е оставено скрито от експеримента-игра. Нашите умове са склонни да създадат ред в общия хаос. Илюзията е особена сила на изкуството, разкрита в човешкия опит. 

В деня на откриването очаквайте интересна изненада, както и изпълнение на джаз със скулптура, превърната в уникален контрабас - пленителна илюзия и настроение. 

„Силата на илюзията“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.