С кръшни хора на Седмото тепе приключи първото издание на фестивала „Лято в Стария град“

  • от Димитър Цонев
  • 18:30, 04.09.2024

След три летни месеца, изпълнени с множество събития, фестивалът „Лято в Стария град“ приключи снощи на Седмото тепе с весела хоротека. Форумът забавляваше пловдивчани и гостите на града с разнообразие от изложби, представяния на книги, забавни и познавателни куизове, турове с екскурзовод, танци, концерти, куклен театър за децата и техните родители на различни локации в Стария град.

Кръшни хора се извиха снощи в пространството зад Джумая джамия, с което агенция „Антракт“ закри фестивала и всички присъстващи символично изпратиха лятото. Първоначално по-плахо събралите се потропваха с крак или играеха на място, но с времето се отпуснаха и се престрашиха да се хванат на хорото. С танци от различните фолклорни групи на България десетки пловдивчани се забавляваха в прохладната лятна вечер. Краят на фестивала „Лято в стария град“ е два дни след откриването на Есенния салон на изкуствата, организиран от Община Пловдив.

„Получи се чудесен фестивал, срещнахме много позитивна енергия и сме щастливи, че толкова много хора се включиха в събитията, които организирахме и проведохме през тези три месеца. Благодарен съм на всеки, който отдели от времето си и дойде, за да се забавлява с нас. И макар сега да закриваме фестивала, неговото първо издание, вече имаме идеи как да направим следващото издание догодина още по-пъстро, цветно, забавно и интересно. Няма как да не благодаря и на Община Пловдив за финансовата подкрепа и за доверието, което ни гласуваха“, сподели Радослав Чилингиров от агенция „Антракт“ за PlovdivTime минути след като събралите се хора изиграха и последното хоро на Седмото тепе.

Мултижанровият фестивал „Лято в Стария град“ се организира от агенция „Антракт“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на Пловдив.