Аудио гидове за туристи пуска Старинен Пловдив
Закриват туристическия център до Пощата заради ремонта на площад Централен
17:58, 16.05.2018406 пъти

Туристическият център до Пощата отива в историята, след като преди ден екипът на общинско предприятие „Старинен Пловдив” освободи сградата. Решението е на ръководството, тъй като отвореният през 1999 г. център е със статут на временна постройка и ще бъде премахнат, когато започне ремонтът на площад Централен.

В този обект не продаваме никакви билети, нито сувенири, защото не знаем докога ще бъде там. След ремонта ще има добре оборудван постоянен туристически център, който ще бъде свързан с нашата билетна система, разказа директорът на „Старинен Пловдив” Йордан Илиев.

Той допълни, че невъзможността да се предлага пълен пакет от услуги на туристите прави негативно впечатление и влияе зле имиджово на структурата. Илиев обясни, че в най-скоро време общинското предприятие ще сключи договор с Евентим и ще започне да продава билетите по електронната мрежа.

Това става възможно, след като бе общинският институт взе лиценз за тур агент. За да отговори на изискванията, „Старинен Пловдив” ще пренасочи служителите си към местата, където ще се предлагат билети – в ТИЦ-овете на пл. Джумая джамия и на Античния театър.

Те ще работят с удължено работно време - отново заради изискванията на Евентим. Специалистите от общинската структура поемат и билетния център пред Общината. Старата метална кабинка ще бъде демонтирана и на нейно място ще има нов павилион. Там ще се предлагат само билети за различни обекти и събития в цяла България, включително и на продуценти и институции, които не работят с Евентим. От края на юни в Туристическия център на пл. Джумая ще има всичко, включително и новата услуга – аудио гидове.

Коментари от FACEBOOK