„Буратино” представя нов танцов спектакъл в Пловдив
Децата от балетното студио кани на премиерата на „Без имитации” по музика на Бизе
15:08, 15.05.2018266 пъти

Фотография: buratinoballet.com 

Балетно студио „Буратино” ще представи новата си постановка „Без имитации” по музика на Жорж Бизе на 2 юни от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Избраните музикални фрагменти са сюити 1 и 2  „Кармен”, части от „Арлезианката” и „Симфония в До мажор“. 

 „Задачата ни е много отговорна поради огромната популярност на неговите  произведения. Все пак това е най-голямата фигура на френското оперно изкуство. Ние се радваме, че през 51-ия си творчески сезон вече представяме второто си заглавие, което е предизвикателство не само за децата и учениците  ни, а и за екипа от хореографи -  д-р  Матова и доц. д-р Табакова , художника отговарящ за сценичното пространство  и художника на костюмите“, разказа ръководителят на балетно студио „Буратино“ балетният педагог Маша Иванова. 

„Музиката на Жорж Бизе е пълна с енергия, ликуваща, огнено темпераментна. Искахме постановката да е  ярка, цветна! Всички деца трябва да са красиви, да бъдат забелязани, да бъдат обичани.! Да се радват на любов и щастие! Да живеят удивително! За тях е този спектакъл“ допълни още Маша Иванова. 

В „Без имитации” участват всички деца и ученици на студиото. Седмица след представянето,  Балетно студио „Буратино“ заминава за Италия за участие в Международен фестивал.

Comments from FACEBOOK