Уебинар учи как бизнесът да са възползва от стратегията „От фермата до трапезата“
Интерактивен уъркшоп на тема „От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“ ще се проведе на 18 октомври 2020 г. /сряда/ от 10:30 часа в платформата ZOOM. Онлайн събитието се организира от Институт за агростратегии и иновации - EIT Food Hub Bulgaria, в партньорство със Съюз по хранителна промишленост и Университет по хранителни технологии-Пловдив и е с практическа насоченост и с висока добавена стойност за всички заинтересовани страни в сферата на хранително-вкусовата промишленост.
Регистрацията за онлайн събитието е отворена.
Интерактивната практическа работилница ще започне с уебинар, на който ще бъде представен българския доклад от анализа на EIT Food „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“. Експерти от Нидерландия ще представят добрия пример на държавата по отношение на кръговата икономика – един от акцентите в предложената от страна на Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ /Farm to Fork Strategy/ за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система. Участниците в уебинара ще имат възможността да се запознаят с натрупания опит на победителите от EIT Food Innovation Prizes – екипът на стартъпа Atlas Agro Science, които ще споделят своите впечатления от състезанието, както на регионално, така и на европейско ниво. В рамките на уебинара ще бъдат представени и редица примери за иновации в хранителната индустрия от Европа.
Във втората част на онлайн събитието на 18 ноември участниците ще имат възможност чрез интерактивния формат с практически работилници, игрови модели и групови дискусии да разработят симулативна корпоративна стратегия на своите предприятия. Обучението е подходящо за маркетинг и бизнес развитие отделите на компаниите от преработвателната промишленост, студенти, стартъпи и предприемачи, тъй като ще представи по един достъпен и практически начин как може бизнесът да са възползва от Стратегията „От фермата до трапезата“ чрез методи за усървършенстване и адаптиране на бизнес модела на компанията към задаващите се новости. Събитието се осъществява с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.
Участието в уъркшопа е безплатно! В случай на интерес от Ваша страна е необходимо да заявите своето участие нa https://www.eventbrite.co.uk/e/2030-tickets-128234319301?fbclid=IwAR3X1o5PjTdyBGXmRdqwuPQbqFJZyXPfvMPmmVdSvkjGETjgrrnxydRT80I
„От фермата до трапезата и как да направим корпоративна стратегия 2030“
Интерактивен онлайн уъркшоп
18 ноември 2020 г. /сряда/
WEBINAR
10:30 - 10:45
Въведение и представяне на EIT Food анализ „Въздействие на COVID-19 върху сектора на храните в Централна и Източна Европа“. Доклад за България
- Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации – EIT Food Hub България
10:45 - 11:00
Farm to Fork: Кръгова икономика - Примерът на Нидерландия
- Паула Рaйкенс, Мениджър иновации, Foodvalley NL
11:00 - 11:15
EIT Food Innovation Prizes – опитът на победителите
- Александра Велкова, Atlas Agro Science - Иновации в управлението на отпадъците и земеделието чрез кръгова икономика
11:15 - 11:30
Въведение: 10 примера за иновации в хранителната индустрия от Европа
- Жанет Тодорова, The Founder Institute
WORKSHOP
- Жанет Тодорова, The Founder Institute
13:00 - 14:00
Как ще повлияе Farm to Fork на моята компания?
Практическа работилница – игра
14:00 - 15:00
Objectives and Key Results /OKRs/: Методологията на Google за изграждане на корпоративна стратегия
Презентация и практическа работилница
15:00 - 16:00
Прилагане на OKRs в моята организация
Практическа работилница и дискусия