Балетно студио “Буратино“ с премиера на “Говори с танца“ в Пловдив и Орестиада

  • от PlovdivTime
  • 13:28, 31.05.2024

"Говори с танца" е поредният балетен спектакъл на Балетно студио "Буратино", който ще бъде представен на 9 юни от 19 ч. на сцената на Дома на културата "Борис Христов".  Хореографията е дело на проф. Желка Табакова и д-р Бонка Матова. Екипът на детската трупа с художествен ръководител и балетен педагог Маша Иванова и концертмайстор и корепетитор Меглена Йорданова, са се постарали да представят танцовото умение на своите ученици, в най-чистата му форма.

„За разлика от другите видове танци, балетът е предназначен специално за публика, за да го съпреживеят много хора. Да накараме зрителя да осмисли балетното представление, неговите чувства, мисли, съдби и форми. Надяваме се, нашите ученици да успеят да демонстрират своите физически и театрални умения! Говорете с танца, говорете с децата си! Подреденост, която излъчва смисъл“, сподели преди събитието Маша Иванова.

На 26 юни в театър "Дионисос“ в гръцкия град Орестиада Балетно студио "Буратино" ще представи и на гръцката публика новия си спектакъл "Говори с танца" по музика на Чайковски, Асафиев, Хелстед, Сарасате, Монти. Така успешно завършва един сезон за трупата, изпълнен с много работа и радост.