Благотворителен базар в Лаута събира средства за бебе Йоана от Ягодово

  • от PlovdivTime
  • 09:50, 26.08.2023

Благотворителен базар събира средства за лечение на бебе Йоана от пловдивското село Ягодово. Събитието ще се състои в парка Лаута на 27 август - неделя. Базарът стартира в 10.30 и ще продължи до 17.30 ч.

„Събираме сувенири, ключодържатели, книги, картини, сапуни, свещи и всичко, което може да се продаде в полза на детето (БЕЗ ДРЕХИ). Хората, които събират даренията ще са: За гр. Раковски - Диди Ячева; Ани Телбийска - зеленчук при Фалито срещу парка, ул. "Петър Богдан" 32; Хранителен магазин кв. Парчевич при Верджиния. За град Пловдив и селата наблизо - Марияна Григорова – 0878164284”, пишат близките ѝ в събитието във фейсбук.

Това е поредната акция за събаране на средства за малката Йоана, което още няма навършени две години, а се бори за своя живот заради тежка форма на епилепсия.

Близо година и половина състоянието било овладяно, но наскоро Йоана развила възпалителна активност в организма. Това довело до тежък и продължителен гърч и бе приета в интензивно отделение в София.

„Лекарите тук са безпомощни пред състоянието на Йоана и за тях тя е приключен казус. За нас като родители обаче остава една последна надежда да успеем да я излекуваме и да и дадем шанс за щастлив и пълноценен живот като потърсим болница, която е готова да я лекува“, казват родителите на Йоана и апелират за съпричастност към каузата им.

Необходимата сума за лечението ѝ е 150 000 лв.