В Деня на труда: Пълни кафенета и паркове, Юлиян и Зайке стягат сватба

  • от Мария Луцова
  • 19:48, 01.05.2024

Пловдивчани и гостите на града напълниха кафенетата по Главната, а по алеите на Цар-Симеоновата градина  властваха тротинетките и тичащите деца. Площадките там бяха пълни, измъкнали се от зорката опека на майките си малчуганите препускаха в зоната на сухите фонтани и с гордост споделяха, че водата ги е поляла.

Лайкучката се пръскаше по шевовете, а най-запалените шахматисти не отстъпваха местата си на готовите за победи кибици. Въпреки правилата отстрани до столовете се виждаха литровки с бира – на празник като на празник.

Пейките бяха пълни, а в археологическите зони около пощата се виждаха организирани групи туристи, които слушаха с интерес разказите на гидовете си.

Най-вълнуващ и в никакъв случай почивен бе денят за 18-годишния Юлиян и 17-годишната Зайке. Те избраха 1 май , за да си направят официални снимки преди сватбата, която е в средата на месеца.

На въпрос на репортера не са ли малко младички за толкова сериозна стъпка в живота си, двамата гледаха стеснително, а близките им в един глас отговориха: „млади са, но се обичат”.

Точно в такова приповдигнато и весело настроение бяха и хората, които останаха в града и избраха да празнуват Великден у дома.