Топ готвачи изкушават пловдивчани на Главната (Фотогалерия)
Топ готвачи и производители на вкусни храни изкушават пловдивчани и гостите на града на фестивала "Вкусът на Пловдив - Заедно" от днес до 16 май под мотото.
На тематичните шатри разположени на Малката главна са си дали среща повече от 30 участника – топ готвачи на Пловдив и производители от Фермерския пазар, които всеки ден от 12.30 часа до вечерта ще правят презентации на своите умения, специалитети и майсторлък. Сред тях са шеф Росен Петров, шеф Хари и Жени Сопаджиян, шеф Александър Бърдаров, шеф Стоян Рахов, шеф Тони. Всички те имат помощници - учениците от ОУ "Йордан Йовков", които след края на проявата ще проведат часовете по учебна практика в известните пловдивски ресторанти.
Второто издание на фестивала "Вкусът на Пловдив - Заедно" бе открито официално от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и Енчо Енев от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" ,в присъствието на заместник-кметовете инж. Александър Държиков и Георги Титюков, кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, директора на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев и инж. Гергана Кабаиванова - управител на Фондация “LocalFood.bg”.
В програмата на откриването, което се състоя пред Туристическия информационен център на Община Пловдив до Римския стадион, участие взеха и танцьорите от Фолклорен ансамбъл "Тракия" . Бяха приготвени специално два ритуални хляба с името на фестивала, от които всички присъстващ опитаха с удоволствие.
„Вкусът на Пловдив“ се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия", Община Пловдив и Регионална занаятчийска камара-Пловдив. Партньори на събитието са Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и Фондация "Local Food".