След ремонт на ремонта: ДГ „Каменица“ отваря врати през септември, кметът и родители инспектираха сградата

  • от PlovdivTime
  • 16:04, 30.08.2024

Всички проблеми в детска градина „Каменица“ са отстранени и през септември детското заведение ще посрещне новите си възпитаници. Това увериха от администрацията на община Пловдив, след направена проверка на място.

Припомняме, че достъпът до градината бе ограничен след като родители изнесоха скандални кадри за ремонта на забавачката. Той продължи три години и струваше 4 млн. лева, но след него по таваните и стените бяха избили мухъл и течове. Носеше се миризма на влага из цялата детска градина, а част от парапетите, които трябва да обезопасяват откритите пространства, се клатеха. Проведе се протест на родители, които поискаха спешен ремонт на ремонта и преместване на децата в друга база до приключването му. След скандала директорката на градината Илияна Христова бе освободена от длъжност, но мотивът бе достигането на пенсионна възраст. Майстори на фирмата изпълнител отново се върнаха в градината, за да отстранят щетите след ремонта.

Днес кметът на Пловдив Костадин Димитров, родители, строители и учители са направили обща инспекция на сградата. По време на посещението те уверили, че ДГ „Каменица“ е готова да приеме деца през новата учебна година.

Проблемът е решен за сметка на строителя, тъй като обектът е в гаранция, обясни кметът Костадин Димитров.

Подобренията в сградата се виждат, вече сме спокойни, декларираха присъстващите граждани и благодариха на кмета Костадин Димитров за отзивчивостта и реакцията.

Новата сграда на ДГ „Каменица“ има помещения за 6 групи, занималня, спалня, кухня за приготвяне на храна на място и трапезария. В двора са разположени 6 просторни детски площадки. Тя е изградена по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив” по ОП „Региони в растеж“.