С пари от държавата: Довършват ателиетата на Художествената гимназия, има и за Концертна зала

  • от Мария Луцова
  • 09:46, 14.12.2023

151 700 лв. са заложени в републиканския бюджет за довършване на частично изградена пристройка с художествени ателиета към сградата на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов". Строежът на важните за обучението на талантите помещения започна през 2019 г., но първата фирма изпълнител фалира.

Наложи се директорът на училището Светлозар Чавдаров обяви нова обществена поръчка за довършване през 2022 г. и за победител бе избрана фирмата "Динамик Електрик груп" ООД, а стойността бе 204 732,38 лева без ДДС.

"Строителните дейности вървят и в момента. Отпуснатите средства не покриват цялата дейност, а за периода 8 ноември-8 декември. Останалата част от парите се надяваме да дойдат от бюджета за капиталови разходи", коментира пред медията ни Чавдаров с надеждата възпитаниците на Художествената гимназия да имат късмета най-сетне да творят в нормални условия.

По същата схема са отделени средства и за основния ремонт и реконструкция на Концертна зала, упражняване на строителен и авторски надзор, както и инвеститорски контрол. Сумата е 8 940 500 лв. Припомняме, че има избран изпълнител в лицето на фирма "Заечки" ЕООД. В началото на миналата седмица обаче стана ясно, че "ИВТ Консулт" ЕООД е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу избора на фирма за упражняване на строителен надзор на залата.