Звезди на българската поп и рок музика с концерт в Пловдив в подкрепа на две значими каузи

  • от PlovdivTime
  • 10:36, 22.07.2024

Един незабравим концерт „С песен и стих в сърцата“  гостува в Пловдив на 3 септември от 20 ч. в лятно кино "Орфей". Публиката ще чуе вечните хитове на любимите български изпълнители Маргарита Хранова, Нели Рангелова,  Петя Буюклиева, Дует ШИК, Милена Славова,  Росица Ганева, Дует WEIL,  Искрен Пецов,  Коцето Калки, Дует с кауза, Вокално трио Deja Vu, Група Спринт,  Група Хоризонт, Красимир Недялков, Група ЖестиМ. Концертът е под съпровода на оркестър „София“ с водещ Веселин Пренеров.

Специални гости ще са възпитаниците на „Арт войс център“ с ръководител и музикален педагог Румяна Иванова, които заедно със звездите на България ще изпеят някои от най-големите им хитове.

Част от средствата от концерта ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза. Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България.

Първата е свързана с информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“, за репродуктивното здраве на младите хора в България и в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Целта е привличане на вниманието към социално-значимата тема – превенция и навременни изследвания за установяване на репродуктивните възможности в ранна възраст и вземане на адекватни мерки.

Втората е посветена на националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза за огромна част от българските музиканти и изпълнители, които са се посветили на мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии.

Целта на кампанията е да се даде гласност на каузата за съхраняване на българската култура, българския език и националната ни идентичност като цяло. Присъединете се към нас и нека заедно подкрепим българските семейства и музиканти! Очакваме ви“, призовават организаторите от Сдружение „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/ и Студио Спринт Проджект.

Националното турне „Концерти с кауза“ 2024 се провежда със съдействието на КТ „Подкрепа“.Партньори са Фондация "Искам бебе", Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, Хайлайф, Информационна агенция Фокус.

Концертът в Пловдив се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Билети се продават в системата на Еventim в цялата страна, в Пловдив на каси: „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“,  Билетен център пред Община Пловдив, в Туристически информационен център на пл. Римски стадион, каса на Античен театър. Билети се продават също в касите на Изипей, бензиностанции OMV, „Български пощи“, книжарници Orange, Технополис, Оffice 1, както и в системите на Grabo.bg, Bilet.bg, Еpaygo.bg.