За първи път в цял свят: 17 000 свещи осветляват концерт на Боби Вълчев в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 10:48, 08.08.2024

"Слушали ли сте някога красива джаз музика в магнетична атмосфера, създадена с помощта на повече от рекордните за концерт 17 000 свещи? При това - на вълшебно и изпълнено с история място като Античния театър в културната ни столица Пловдив? Потопете се в свят на звук и светлина, където всяка нота и всяко пламъче ще ви накарат да почувствате музиката по нов начин на 9. август от 20.30 ч.", кани екипът на виртуозния музикант Боби Вълчев, който стои зад проекта.

Той разчупва стереотипите, за да изненада почитателите си с още една незабравима вечер на открито. Със смайваща джаз музика и светлината на повече от 17 000 свещи, които ще бъдат запалени на сцената - нов световен рекорд. Събитие, каквото не е правено досега в България, а и на планетата. Досегашният световен рекорд е за 16 000 запалени свещи, но сега Боби Вълчев и неговият екип ще имат възможността да го подобрят.

На сцената Боби ще излезе в компанията на Биг Бенд Пловдив, като тук отново историята ще бъде пренаписана, защото това е първа колаборация за концерт на свещи между Биг Бенд в целия му мащаб и джаз музикант. Чуйте световно известни джаз парчета на Франк Синатра, Майкъл Бубле, Луис Армстронг, и много други в импровизация на Боби Вълчев.

"Открийте магията на джаза и свещите – уникална комбинация, която ще докосне душата ви! Идея родена от авантюристичния ум на един от най-креативните български джаз музиканти! Включете се в музикалното вълшебство, което Боби Вълчев и екипът му ще създадат на сцената на Античния театър - може би най-специалното място за концерти в България. А ние можем да ви обещаем, че след това дълго ще говорите за този концерт", канят организаторите.