Цветната и магична Силвия Павлова лови щастие в изложба в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:05, 29.08.2024

Талантливата и много цветна Силвия Павлова ще представи изложба живопис „Ловец на щастие” на 3. септември от 18 ч. в галерия „Възраждане”.  Тя е първият гост на пловдивския арт салон през новия есенен салон и ще представи изкуството си в рамките на честването на 30-годишнината на „Възраждане”.

„Силвия е  сътворила омайна серия от приказки.  Живописният талант на авторката избуява все повече и повече във всяка следваща изложба.  В новата експозиция цветовете избухват като фойерверки. Всяка картина е фантастично зрелище, като изображенията се конкурират едно друго във възходяща градация. Зрителят не може да остане пасивен и инертен, защото творбите са като силен наркотик, който оборва безразличието, подчинявайки го на мощното облъчване на фантастичните багри”, казва галеристът Краси Алексиева.

Силвия Павлова е родена през 1979 г. в София. Член е на Съюза на българските художници в раздел „Живопис“. През 1998 г. завършва Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ в София със специалност ” Текстил и технология на облеклото”, а в последствие Нов български университет – специалност “Театрално изкуство” с професионална квалификация „Сценограф” при проф. Невена Кавалджиева и доц. Зарко Узунов.

През 2005 г. печели Голямата награда на Втория Национален конкурс за млади стилисти и дизайнери „Изгряваща мода”, организиран от Национална Камара за мода в България и Първа награда в раздел “Висша и авангардна мода”. Носител е и на втора награда в раздел „Живопис” от националната инициатива “България- част от пъзела на Европа” под патронажа на Меглена Кунева. Победител е в международния конкурс „Light as Inspiration“ организиран от Sunflowers International Association for Art & Cultural Exchange – Германия, през 2010 г.

 Има 20 самостоятелни изложби в София, Пловдив, Велико Търново, Дупница, Варна, Севлиево както и във Виена. Участва в множество колективни изложби в страната и чужбина. Доц. Радослав Радев използва нейни творби за онагледяване на примери на еротични символи в българското изкуство в том втори на „Енциклопедия на българската еротика“.

Творбите ѝ ще гостуват  до 23. септември.