Цвета и Чавдар Вълов разказват спомени от приказки в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 13:46, 21.09.2024

Съвместна изложба на талантливото семейство Цвета и Чавдар Вълови ще бъде открита на 25. септември с вернисаж от 17 до 19 ч. в галерия „Аспект”.

Чавдар Вълове вече добре познат на пловдивската публика художник. Tова ще бъде трета негова изява при нас след големия интерес, предизвикан от предишните му изложби. Неговият специфичният и запомнящ се стил винаги оставя в зрителите усещане за съвършенството и безвремие. Почеркът му е деликатен и фин, същевременно многопластов. ЗаЦвета Вълова изложбатаще е първо участие в града под тепетата. Тя е предимно кавалетен автор със специфична цветна техника върху картон.

Съвместното им участие в галерията е обединено под мотото „Като спомени от приказки“. Двамата автори са подбрали 25 картини в смесена моливна техника и акварел, специално подготвени за изявата си в галерията.

Ето какво споделят авторите за изложбата: „Рисуването на картина е живеене и рисуване. То е тъга и радост, плач и смях. Копнеж по нещо или спомен от някъде.  Затова изкуството е магнетично. То създава впечатление за друг свят, от който извират картини и образи безкрайни и неповторими. Къде отиват мислите, когато застанеш пред бъдещата картина, още неродена?  Това пътешествие е истинско тайнство, пълно с очарование и респект, с опиянение и горение. То е една истинска приказка. И ето, картината се появява!  Тя се ражда в приказкатаи носи в себе сиприказка.Така върви живеенето. Така продължава рисуването.  Приказките избледняват. Картините отпътуват. Рисуването продължава, като пътешествие по реката,като връщане в спомените,като музика в очите,като сън с флейта,като спомени от приказки“.

Изложбата продължава до 15. октомври.