Театрален автобус вози публиката на двучасово пътешествие из Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 12:41, 20.09.2019

Автобус ще вози пловдивчани и гостите на града в едно двучасово приключение в необичайната пътуваща акция от проекта „Премълчаното разказано-пътуваща сцена” на Нов Български университет. На 12 и 13 октомври от 16 ч. от площада пред Дома на културата „Борис Христов“ е отпътуването на "Double Decker Bus", който желаещите ще разпознаят от надписа "Tourformance. 

Автобусната туристическа обиколка е с наименованието "Градът HOTSPOTS TOURFORMANCE". Става дума за пътуване с автобус с продължителност два часа и вход свободен.  Желаещите е необходимо да се регистрират предварително на е-майл: [email protected]  или в страницата на проекта във фейсбук: @untoldtold2019 до 11 октомври. 

По време на артистичната акция актьорите ще пътуват с публиката. Ще слизат от автобуса и ще се разхождат заедно из града. Ще посетят градската библиотека, ще отидат на църква. Ще сравнят Пловдив.Европейска столица на културата 2019 с големите европейски столици (Париж, Рим, Лондон). Ще потърсят заедно кой е мостът на влюбените в Пловдив, емблематичната статуя за града, любимият пазар. На седалката в автобуса ще има книга, която пътници и актьори ще зачетат заедно. Възможно е по време на обиколката да бъдат чути изстрели, които не бива да са повод за страх, а причина за повече неочаквани цветове. 

Необходимо е всички участници да са облечени с удобни за пътуване дрехи, обувки за дълго ходене и бягане.

„Премълчаното разказано - пътуваща сцена” е проект под ръководството на доц. Възкресия Вихърова, който изследва темата за насилието в обществото. Той включва поставянето на представления "Премълчаното разказано”, разработени в жанра на документалния театър, както и поредица от обучения, интерактивни сесии, инсталации в градското пространство, дискусионни и терапевтични модули. Дейностите са насочени към различни групи и общности и техните проблеми, свързани с проява на насилие, като стимулират собственото им участие в създаване на алтернативи за решаване.