Стартира кампанията „Фестивално лято Пловдив 2024“

  • от PlovdivTime
  • 13:06, 03.06.2024

Фондация "Пловдив 2019" и Общината стартират съвместна кампания, която да представя най-големите фестивали и събития в града, които превръщат града за поредна година в притегателна точка за изкуство и културен туризъм в страната. 

Селекцията включва 18 мащабни събития и ключови за града фестивали, станали емблема на Пловдив - Европейска столица на културата. 

Още през месец май календарът от събития в Пловдив започна с богатата програма в международния фестивал One Dance Festival, който представя за първи път свои копродукции с едни от най-големите имена на съвременния танц в Европа. В края на месеца се проведе музикалният уикенд на шоукейс конференцията SPIKE с участници и публика от цял свят, а съвсем скоро сцената на Античния театър се открива с концерт на великолепната Соня Йончева и операта „Тоска“. Месец юни продължава с концерт на Марио Бионди и началото на знаковия фестивал на Държавна Опера-Пловдив – Opera Open, които тази година честват своята 70 годишнина. По това време на хълм Бунарждика се очаква фестивалът за електронна музика – Plovdiv House Festival, а на стадион "Христо Ботев" предстоят два фестивални дни от второто издание на „Франкофоли“ в града. 

Hills of Rock се завръща с тридневна програма през юли, а традиционният за Пловдив Международен фолклорен фестивал звучи до началото на август. Лятното издание на Пловдив Джаз Фест, както и концертът на Gypsy Kings очакваме в първите жарки дни на август, а лятото в Пловдив продължава и през септември, когато празнуваме 10 години Европейска столица на културата! През септември честваме и 10 години заедно с Shake That Хълм, предстои премиерно заглавие от Драматичен театър-Пловдив, рок и метъл фестивалът Music of Ages, а ул. „Иван Вазов“ ще бъде отново сцена на фестивала „Улица Станционна“

Снимката е илюстративна