Седмият хълм се превърна в сцена за удивителен концерт на Ангел Демирев трио

  • от PlovdivTime
  • 20:17, 28.07.2024

Ангел Демирев и музикантите от неговото трио Христо Минчев - контрабас и Петър Миланов - китара, снощи превърнаха Седмия хълм в музикална сцена. Артистите бяха гости на фестивала "Лято в Стария град". Едно от най- артистичните пространства в града бе пълно почитатели на джаза- някои специално дошли да слушат групата, а други привлечени от бурните аплодисменти на публиката след всяка от темите. Тримата музиканти правят невероятни компилации с музика, в която се вплитат етно мотиви не само от България и Балканите, а и от много по-далечни страни и култури. 

Демирев, който е потомствен музикант, представи свои интерпретации на популярни музикални теми като "Хубава си моя горо" , "Облаче ли бяло" , "Едерлези" и др. Комбинацията между класическото образование на музиканта и уменията, които той е усвоил, благодарение на музикантите в рода си, превръщат концертите му в истински музикални събития. 

"Лято в Стария град" продължава с различни арт събития. Утре в Балабановата къща от 18 часа се открива изложба с  творби на Асен (1908-1973 г.) и Илия (1911-1988 г.) Пейкови, а на 3 август - експозиция на Гошка Дацов. 

Предстоят също концерти, ателиета за латино танци и куизове. 

Всички събития в рамките на тримесечната програма са с вход свободен.

Фестивалът „Лято в Стария град” се реализира от агенция „Антракт” с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Форумът е част от Културния календар на Пловдив за 2024 г. 

Програмата на фестивала следете във фейсбук страницата му.