Празнуваме 10 г. от избора на Пловдив за Европейска столица на културата и 5 г. от инициативата

  • от PlovdivTime
  • 15:49, 23.08.2024

Пловдивчани и гостите на града ще отбележат 10-годишнината от обявяването на града за Европейска столица на културата и 5 години от незабравимата 2019-а с мащабен празник на 5. септември. Събитието e с безплатен вход и ще започне от 18.30 часа на площад „Централен”. 

Първи на сцената ще излезе DJ Dian Solo, който е един от създателите на DeepZone Project. Той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална сцена днес. 

В 20.30 ч.купона ще поема Kraak&Smaak - световно трио, което идва от Холандия като изключително успешен пример в ролята си и на музиканти, и на продуценти на сцената на електронната музика в Европа. Te са водещи изпълнители на фестивали като Glastonbury, Sziget, Exit и Lowlands. 

От 22 до 23 ч.  Oscar&theWolf ще слушаме - един от най-популярните изпълнители в Европа, с хипнотизиращия си глас MaxColombie натрупва хиляди фенове и разпродава стадиони. Феновете винаги са на ръба на нетърпението и очакват бляскавата поява на белгийската електро-поп суперзвезда. 

Мотото на събитието е „10 години #Заедно, 5 години Европейска Столица на културата, Всеки ден е събитие”. Всеки ден е събитие в Пловдив! 

Десетгодишнината на Пловдив Европейска столица на културата се осъществява в партньорство с FestTeam.

 

ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ:

OscarandtheWolf

Проектът на MaxColombie създава ослепителен и блестящ синтез на съвременно R&B с европейска електро-поп чувствителност. OscarandtheWolf стартира през 2012 г., но 2014 е годината, когато платиненият дебютен албум Entity, изстрелва MaxColombie до статуса на суперзвезда. Бързото натрупване на славата му довежда до светкавична разпродажба на арени в Белгия, Холандия и Турция и оглавяване на фестивали преди изпълнители като артисти като Muse, Arctic Monkeys, Rihanna и LCDSoundsystem, като в същото време му събира и огромна база от фенове в Близкия изток в Турция, Египет, Израел и Иран, както и във Франция, Швейцария, Германия и източноевропейските пазари. OscarandtheWolfидва за първи път в България в Пловдив на 5 септември.

Kraak&Smaak

Kraak&Smaak са Оскар де Йонг, Вим Плуг и Марк Кнеперс - световно трио, което идва от Холандия и вече се утвърди като изключително успешно в ролята си и на изпълнители, и на продуценти на сцената на електронната музика. С комбинация от жанрове като диско, фънк, електроника, инди, дийп хаус, соул и поп, те дебютират с албума "BoogieAngst", който им носи международна популярност. Успехът на втория им албум, "PlasticPeople", и сингълът "SqueezeMe" им осигуряват покана за участие в големи фестивали като Гластънбъри и Сигет. През годините издават още няколко успешни албума, като в същото време се утвърждават като изключителна жива група и диджеи, отбелязвайки своята 20-годишнина през 2023 г. В момента Kraak&Smaak работят по своя 7 албум.