Празникът на града продължава: Теодосий Спасов квинтет омагьосва на Улица “Стационна“

  • от Димитър Цонев
  • 23:45, 06.09.2024

Дългият празничен уикенд, който започна вчера, продължава и днес. След тържествената заря-проверка на пл. "Съединение", стотици се насочиха към ул. "Иван Вазов" на фестивала Улица „Стационна“. 

За втора поредна година събитието превръща емблематичната пътна артерия в пешеходна зона от кръстовището до Административен съд до кръстовището до Народната библиотека „Иван Вазов“. Тази вечер за всички, дошли да се забавляват, на голямата сцена са поканени Теодосий Спасов квинтет. Стотици хора са изпълнили пространството, за да се отдадат на забавление в петъчната празнична вечер и послушат омагьосващия звук на кавала и гласа на Теодосий Спасов, както и на неговите музиканти – Пейо Пеев - гъдулка, Иван Георгиев - гайда, Християн Цвятков - китара и Генадий Рашков - тъпан. 

Музикантите редуват както изпълнения с фолклорни мотиви и хора, така и джаз интерпретации. Освен хубава музика, в началото на фестивалната зона е изградена и зона за вкусна храна и напитки, които също привличат почитателите на градската култура.

След като квинтетът изпълни и последното парче, което беше предвидил в репертоара си за вечерта, публиката започна да скандира „Още! Още!“, което не позволи на изпълнителите да слязат от сцената и засвириха отново за всички присъстващи. 

Фестивалът Улица „Стационна“ продължава до 8 септември и е част от културния календар на Община Пловдив.