Пловдивчанин: Счупено стъкло от оградата на форум “Север“ два месеца стои овързано с ленти

  • от PlovdivTime
  • 11:48, 23.06.2024

Стъкло от оградата на форум „Север” втори месец стои необезопасено и представлява сериозна опасност за минувачите, пише  читател. То се намира откъм паркинга на бул. „Цар Борис III Обединител”.

„Подадох сигнал, но реакция няма. Преди няколко дни, проверявайки дали е подменено, се втрещих, че две деца се облягаха на парапета, гледайки към подлеза. Едното от тях буквално се увеси на парапета за по-добра гледка над колите. Предупредих ги да внимават и виждайки баща им, който паркираше, информирах и него - тъй като най-вероятно не знаеше”, пише читателят ни.

Той се свързал с екипа на Общински институт „Старинен Пловдив”, откъдето го пренасочили към администрацията на район „Централен”, отговорна за грижата за обекта.

„Подадох сигнал, но отговор няма. Втори месец не е пипнато! Говорим за стандартна триплекс плоскост 119х84х1см, каквито са почти всички! Една оборотна бройка не е предвидена резервна за замяна ли?”, ядосва се пловдивчанинът и призовава подобни ремонти да се осъществяват веднага, защото е чист късмет, че досега няма инцидент.

„Позорно е месеци наред в центъра на града да има такава гледка. Ако въпреки рекордния бюджет нямат достатъчно хора едно стъкло да сменят, съм готов и лично да го монтирам. Поне ще съм сигурен, че е закрепено добре и няма да пропадне при първия повей на вятъра - какъвто е случая с околните”, пише още читателят ни.

Направихме опит да се свържем с представители на администрацията на общината. В първия работен ден ще подадем сигнал и ще следим дали са предприети действия по възстановяването на оградата.

Припомняме, че това не е първият подобен случай, след като вандали счупиха стъкло от оградата на Римския стадион, а други - на Епископската базилика.