Пловдивчани не се стреснаха от жегата и пяха от сърце със звездни български артисти

  • от PlovdivTime
  • 17:32, 18.07.2024
Вероятно най-горещата спирка от концертното турне "Обич и песен" в разгара на лятото бе снощи в Пловдив. Нито температурата около 40 градуса, нито нещо друго обаче можеше да спре публиката под тепетата да чуе, да види и да пее хубави български песни, поднесени с много обич от изпълнителите в концерта.

Летният театър се пръскаше по шевовете, а организаторът и продуцент на шоуто Евгени Боянов беше подготвил няколко изненади за пловдивчани. Поводът, както сподели той в ролята си на водещ, е 3-ата годишнина на "Обич и песен". Под този формат любими български изпълнители пеят по сцените на големите и по-малки български градове вече три години.

Първи към предварително обявените в афиша участници за Пловдив - „Диана Експрес“, Братя Аргирови, Мими Иванова и фолклорната певица Нелина, се присъединиха Мая Нешкова, съпругът ѝ композиторът Кирил Икономов и тяхната дъщеря Йоана. 
След тях дойде втората изненада – Силвия Кацарова. Има вечни неща и едно от тях са неостаряващите музикални хитове. Силвия Кацарова го доказа и снощи! Разбира се, след нея на сцената се качи и Теди Кацарова. Теди представи и своите гости – талантливите младежи от Вокална група „Белканто“ от Шумен, чийто талант е открила по време на един музикален конкурс. Теди им подарила звукозапис и път за изява на голяма сцена. Тя сподели, че нейната първа професионална изява на сцена се е случила точно в Пловдив.

С много аплодисменти публиката посрещна и пловдивските таланти от група „Нова магия“ към музикална школа Art Voice Centre с ръководител Руми Иванова. Прекрасните Катя, Виктория, Теодора, Иванина и Георги споделиха, че са истински щастливи да са на една сцена с едни от най-обичаните български звезди.
 
Нелина изпълни няколко народни песни, пя и акапелно, изви се и хоро в публиката. Мими Иванова представи две нови свои песни, но нямаше как да не изпее и обичаните стари хитове, любими на няколко поколения. Специално заради нея бяха дошли и група съграждани от родния ѝ Хисар. Братя Аргирови накараха публиката да пее, заедно с тях, давайки микрофона на случаен принцип на хора от първите редове. Това всъщност е лесно, защото нямаше човек, който да не знае текстовете.

Последни „Диана Експрес“ вдигнаха хората да пеят и да танцуват. Имаше много цветя, автографи, снимки за спомен.
С две думи - всичко беше „Обич и песен“.