Най-емблематичните БГ рок песни в Opera Open на Античния театър

  • от PlovdivTime
  • 13:23, 14.07.2024

Фестивалът Opera Open  кани на концерта „Вкусът на  времето:  Големите БГ рок гласове“ с група „Фондацията” и специалното участие на Валди Тотев, Наско от Б.Т.Р. и Славин Славчев. Рок-симфони концертът с оркестъра на Държавна опера-Пловдив  с диригент Константин Добройков е на 16 юли на Античния театър от 21 часа.

Музикантите Дони, Иван Лечев, Кирил Маричков, Славчо Николов, Венко Поромански и техните гости ще изпълнят някои от най-емблематичните български рок песни, сред които "Пак ще се прегърнем", "Блажени години", "Две следи", "Вкусът на времето", "Уморени крила", "Клетва" и редица други, които са били саундтрак на три поколения българи и са ги съпътствали в живота.

За съжаление Кирил Маричков няма да присъства на концерта поради здравословни причини, но плануваната музикална програма няма да бъде променена. В екипа влиза Валди Тотев, на когото Маричков благодари, че поема неговата роля, за да направи концерта още по-вълнуващ.

Билети  за „Вкусът на времето: Големите БГ рокгласове“ се продават на касите на Опера Пловдив, в Билетните центрове в Пловдив и онлайн на eventim.bg и grabo.bg.

Opera Open е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.