Mono Inc. подариха на Пловдив дарк готик спектакъл на Античния театър

  • от Димитър Цонев
  • 16:23, 21.09.2024

Пловдив отново е сцена за фестивал – в три поредни вечери почитателите на по-твърда музика превземат Античния театър за фестивала Sound of the Ages.

Първата вечер беше отредена за Mono Inc., като преди тях на сцената се качи триото Radiogeist, за да подгрее публиката с алтернативното си рок звучене. Добре подбраният сет от песни подклаждаше емоциите и доброто рок настроение, като същевременно подсилваше очакването на звездите на вечерта - известните със своя готик стил и театрални изпълнения Mono Inc.

Всички очакваха най-сетне на живо да чуят химна на готик сцената - емблематичната им песен “Children of the Dark”. Със зрелищно светлинно шоу, ефектни костюми и грим, Mono Inc. бързо вдигнаха публиката на крака, за да пее с пълно гърло познатите и обичани песни, които бяха подготвили за своето първо гостуване в България.

През цялата вечер вокалистът Мартин Енглър не спря да общува с публиката, като я приканяше да пее с него, а в края на вечерта дори слезе от сцената, за да се ръкува и снима с насядалите на първите редове фенове, които не спираха да аплодират групата и изпълненията им. В един момент той излезе на сцената с акустична китара и се пошегува с по-младите, че това не е iPhone, а акустична китара - музикален инструмент, с който в миналото се е правила музика. С нея той изсвири и изпя емблематичните песни на Iggy Pop - „The Passenger“ и на Leonard Cohen - „Hallelujah“.

Разбира се не пропусна и „Princess of the Night“, „Lieb Mich“, "Heile, heile Segen" и всички останали песни, които публиката очакваше да чуе на живо в града под тепетата.

Днес фестивалът Sound of the Ages продължава с Pain of Salvation с подгряващи групи Klone и Ме & My Devil.

Неделната вечер е за Ihsahn и Vrani Volosa.

Билети за концертите могат да се закупят от мрежата на Eventim.