Мария Райчева споделя „Цветни спомени” в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 09:53, 19.06.2024

Мария Райчева представя изложба живопис „Цветни спомени” на 26 юни от 17до 19 часа в галерия „Аспект”. Това е последната за сезона експозиция, която артсалонът представя на публиката.

Райчева е творец от най-младото поколение български живописци, но е успяла вече да натрупа завидна творческа биография.Тя е добре позната на пловдивската публика със своя личен стил, вплитащ в себе си импресионизма, постимпресионизма, експресионизма и техните нео-форми. Платната на Мария Райчева са наситени с цвят и създават усещане за движение и женска чувственост.

Мария работи в сферата на пейзажа, атворбите, представени в настоящата изложба са вдъхновени от пътувания, оставили траен отпечатък в сърцето ѝ.

„„Цветни спомени“– една моя своеобразна разходка из местата, които съм посетила и които съмобикнала. Различна атмосфера, различни състояния на природата, различни лични натоварености на пейзажа... Гърция, Италия, Куба, средиземноморски мотиви и, разбира се, любими кътчета от България, както и немалко Пловдив, който винаги ме омайва с неповторимата си артистична атмосфера и приказни моменти. Обширни панорами, редом с почти скрити от всички интимни моменти от пейзажа. Ретроспекция от спомени,обвити в цветни състояния”, казва за картините в изложбата Мария Райчева.

Тя ще продължи до 16 юли.