„Лято в Стария град” кани на безплатен концерт на 27. юли в Пловдив

  • от PlovdivTime
  • 18:04, 26.07.2024

Фестивалът „Лято в Стария град” продължава с две събития с вход свободен в съботния ден – 27. юли, в пространството на Седмото тепе до чешмичката на Джумаята.

В 10 часа започва ателие на сдружение за исторически възстановки „Филипопол”. Посетителите ще имат възможност да се докоснат до историята и то тази, която има пряка връзка с родния Пловдив.

„Събитието ще бъде достатъчно интересно за цялото семейство, за да отделите от свободното си време и да се забавлявате заедно”, канят организаторите на фестивала „Лято в Стария град”.

Ателието ще започне в 10 часа и в продължение на 2 часа гостите ще могат да се запознаят с древната техника  тъкане на керемида и ще могат да разгледат интересни облекла от българското Средновековие. Специално за децата ще бъде организирана забавна викингска игра, в която те ще могат да участват, въоръжени с мечове от дунапрен.

Вечерта на 27. юли от 20.30 ч. на същото място – Седмото тепе, ще има концерт на забележителното Ангел Демирев трио.

 Демирев е роден  в семейство на потомствени музиканти. Свири на китара от 5-годишен, изучавал е класическа китара, както и различни стилове в музиката - класическа, рок, джаз, фюжън и източни (номадски) стилове.

Може би това е причината да оформи стил, който съдържа пъстро и провокативно звучене. Свирил e и свири с различни проекти, сред които Cinga Manga Funk, No-Mad Spirits (Switzerland), Theodosii Spassov Quintet, Shaka Zulu Orchestra, Perfect Stranger, Jazzta Prasta Trio, RomaNeno Project.

Пред фестивалната публика на „Лято в Стария град” той ще свири с колегите си от триото -  Христо Минчев (контрабас), Петър Миланов (акустична китара).

Мултижанровият фестивал „Лято в Стария град“ се организира от агенция „Антракт”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.