„Истински живот“ и „Граф Монте Кристо“ на Филмовите нощи във Филипополис

  • от PlovdivTime
  • 17:43, 22.07.2024

Две много качествени френски заглавия предстоят в програмата на Филмови нощи във Филипополис на лятно кино „Орфей“ в понеделник и вторник. 

В понеделник от 21.10 часа може да гледаме „Истински живот“. Комедията спечели наградата за най-добър филм на „Комедийния европейски филмов фестивал“ преди година в Пловдив. Забавната и затрогваща история, режисирана от Дани Буум, който играе и главната роля, разказва за Тридан, който от дълги години живее в Мексико, но се завръща във Франция в търсене на любовта. Той се среща със своя полубрат, който в опит да се отърве от него моли своя приятелка, изиграна от прекрасната Шарлот Генсбур, да се преструва за ученическата любов на Тридан.

Най-новата екранизация на легендарната история за „Граф Монте Кристо“ предлага програмата във вторник. Филмът получи множество положителни отзиви от критиката още от своето представяне на престижния кинофестивал в Кан, а от няколко седмици и одобрението на българската публика. Не пропускайте френското заглавие във вторник от 21.10 часа.

Филмови нощи във Филипополис се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Цялата програма на фестивала може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното – kinolucky.com. Билетите са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKY Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни от 10.30 до 21 часа, а на каса на лятно кино „Орфей“ след 19.30 часа.