Гласът на Грегъри Портър на Античния - доказателството за съществуването на Бог

  • от Парашкева Иванова
  • 20:26, 25.07.2024

Божествен глас от друго измерение! Музикална магия, вълшебни емоции и върховна наслада за сетивата и душата!

Така един от 4500-те души, които се събраха на Античния театър снощи, описа концерта на джаз и соул легендата Грегъри Партър. Един от най-продаваните звукозаписни артисти в света и двукратен носител на „Грами“ се върна в Пловдив две години след запомнящото си участие отново на древната сцена в Стария град. 

Заедно с феноменалните си музиканти, Портър представи някои от най-големите си хитове, както и  песни от албума си Still Rising. Селекцията от музикални изкушения, включваща нови песни, някои от тях сред най-обичаните, но също и спиращи дъха кавъри и дуети с Paloma Faith, Moby, Jamie Cullum, Jeff Goldblum и много други. 

В Пловдив Грегъри Портър срещна вдъхновена и изключително подготвена публика, която пееше с него някои от най-известните парчета.

"Всички сме възвисени от любовта. Това е моята мисъл и моята истина. Произлиза от моята личност, от тази на майка ми, личността на блуса и на черните хора. Това е идеята, че каквато и да е ситуацията, ще я направим по-добра чрез любов”, каза музикантът, а кадифеният му глас бе поредното доказателство за съществуването на Бог.

Грегъри Портър е бил многообещаващ играч на американски футбол. След тежка контузия на главата по време на мач, се налага да прекрати спортната си кариера и така се ражда най-награждаваният мъжки джаз вокал в света. Това е и причината на всички концерти той да е с емблематичната си шапка.