Четири дни смях очакват пловдивчани на Фестивала на стендъп комедията през август

  • от PlovdivTime
  • 12:00, 20.07.2024

Летният фестивал на комедията ще покори пловдивската сцена с 4-дневен празник на смеха и забавата. Събитието ще започне на 22 август и ще бъде закрито на 25 август. Ще се проведе в зрителната зала на Дома на културата "Борис Христов" и в Комеди Клуб Пловдив, който се намира в същата сграда. Главното шоу всяка вечер ще започва в 20 ч., но всеки е добре дошъл и през деня, защото организаторите са подсигурили разнообразна дневна програма.

Събитието събира голям брой комедианти. То предлага стендъп вечери, творчески работилници по публична реч и писане на стендъп комедия, интерактивни игри, кът за снимки и още много други. Сред имената, които ще се качат на сцената са: Иван Кирков, Петя Кюпова, Ники Банков, Васил Ножаров, Александър Деянски, Николаос Цитиридис, Емо Йоцов и още много други.

Фестивалът на Комедията стартира през 2014 г. в София, когато продуцентът Иван Кирков събира за българската публика най-добрите стендъп комедианти от България и света на една сцена. Днес Фестивалът на комедията е ежегодно събитие в 5 града в страната. Това е най-големият форум за стендъп на Балканите и една от любимите традиции на истинските фенове на българската стендъп комедия.

Фестивалът в Пловдив (от 22 до 25 август) се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г. Очакват ви различни изненади, много усмивки и спомени за цял живот.

22.08 - ДЕН 1 - КОМЕДИ РЕВОЛЮЦИЯ
В четвъртък, стартираме Фестивала подобаващо с ударно шоу, което ще включва най-добрите шеги от Александър Деянски, Петя Кюпова, Васил Ножаров и Емилиян Галунов. 

23.08 - ДЕН 2 - ОСТРИ ЕЗИЦИ
Вторият ден от Комеди Феста продължава с бруталното шоу, за което няма теми табу. Без задръжки на сцената ще бъдат Иван Кирков, Христо Радоев, Емо Йоцов, Мишо Димитров, Пери Асанова и Стоян Гешев. 

24.08 - ДЕН 3 - СМЕШНИЯТ ЧАС
В събота, смеховете ще продължат с едно шоу, посветено на нещата на живота, които не трябва да се вземат чак толкова на сериозно. Смей се заедно с Александър Деянски, Ники Банков, Мишо Димитров, Цецо Павлов и Георги Стоянов.

25.08 - ДЕН 4 - SHOWCASE
Официалното закриване на Комеди Фест Пловдив 2024 ще бъде незабравимо празненство на смеха. На сцената ще чуете най-забавните шеги на Петя Кюпова, Христо Радоев, Иван Кирков, Кристиян Терзиев, Тони Георгиев и Коки Константинов.