17 хиляди свещи на Античния превърнаха Плодив в най- романтичния град на света

  • от PlovdivTime
  • 17:30, 10.08.2024

17 хиляди двещи и близо 3 000 фенерчета озариха снощи Античния театър на концерта на джазмена Боби Вълчев и Биг Бен Пловдив. Необикновената атмосфера бе предшествана от проливен дъжд, който обаче не успя да попречи на мащабната организация на събитието. Свещите бяха запалени на сцената, с което бе подобрен световния рекорд за музика на свещи на Ню Йорк, където на концерт е имало с 1000 свещи по-малко. 

Певецът, пианист, тромпетист и композитор Боби Вълчев, който от 15 г. живее в Дубай, се завърна в родината си със събитие, което скоро няма дабъде забравено. 

„Обичам новите неща, обичам предизвикателствата, обичам да експериментирам в музиката. Винаги импровизирам.“ – казва Боби Вълчев. Идеята за концерт с толкова много свещи му хрумва след едно подобно събитие, провело се в Ню Йорк. „Ние си казахме защо да не подобрим световния рекорд и да не дадем нещо уникално на Пловдив, на България и така стигнахме до бройката от 17000 свещи. Не са никак малко. 13 дни отне на екипът ми само да разопакова батериите и да сгроби свещите“ – разкри музикантът. Усилията явно са си стрували , защото ефектът бе поразителен.  

А невероятният професионализъм на музикантите от Биг Бен Пловдив с диригент Николай Гешев превърна вечерта в истинско пиршество за сетивата. Програмата включваше класически джаз хитове от репертоара на Франк Синатра, Тони Бенет, Нат Кинг Коул, Дийн Мартин, Майкъл Бубле с различни аранжименти и импровизации. 

Боби Вълчев направи музикален батъл с пианиста Иван Гърбачев, а след това певицата  Милена Костова го изненада, включвайки се за дует. Музикантът отправи и специален поздрав към актрисата Бориса Сарафова, която бе в публиката. А дамата освен музикален комплимент получи и огромен букет. Другият специален поздрав бе за двамата млади пловдивчани, които днес ще си кажат Да. "Колкото свещи има на сцената, толкова щестливи години да имате занапред" , пожела им джазменът. 

А след като изпя Georgia in My Mind”  на Хоаги Кармайкъл, Боби Вълчев заяви, че Пловдив вече е отнел приза наДжарджия за най- романтичен град на света. 

Публиката бурно аплодираше всяко от изпълненията на музикантът и Биг Бен Пловдив и се включваше както в песните, така и в светлинното шоу, което бе заснето с дрон. 

В края на спектакъла, Боби Вълчев обеща догодина дасе върне отново с още по-мащабен проект.