Египетските мистерии възкръснаха в „Аида“ на Античния театър (Фотогалерия)
С бляскаво представление на Вердиевата опера бе закрит фестивалът „Opera Open“ в Пловдив
19:05, 30.07.20172134 пъти

Фотографии: Руслан Йорданов

Древните египетски мистерии на жреците, маршовете в двореца на фараона в Тива, огнените ритуали и химните, посветени на боговете, бяха пресъздадени снощи на Античния театър в Пловдив. По традиция фестивалът „Opera Open“ бе закрит с грандиозната „Аида“ от Джузепе Верди.

Трагичната история за любовта и предателството, съперничеството на етиопската принцеса, хваната в плен и превърната в робиня – Аида, и фараонската щерка Амнерис за сърцето на пълководеца Радамес остави без дъх пловдивската публика. В края на операта зрителите запалиха свещички и хиляди светлинки огряха по необикновен начин древната мраморна сцена.

След като световни звезди изпълниха ролята на Аида през изминалите три години - Хуи Хе, Ана Лукреция Гарсия и Алберто Газале от Арена Ди Верона снощи в ролята на Амнерис се превъплъти дългогодишната солистка на Виенската щатсопера – Надя Кръстева.

Влюбените Аида и Радамес изиграха талантливото сопрано Таня Иванова и любимецът на оперната публика Камен Чанев. Диригент на „Аида” е Лучано Ди Мартино а режисьор на спектакъла, който впечатлява със своята пищност, е доц. Нина Найденова. Останалите роли се изпълняват от Евгения Ралчева, Михаил Пулиев, Николай Биков, Александър Марулев, Борис Кучков. Диригент на хора е Константин Добройков, а концертмайстор е Виеслав Новак.

 

 

Comments from FACEBOOK