Тотално унгарско надмощие на Европейското по кану-каяк в Пловдив
Станилия Стаменова и Кристиян Душев останаха осми съответно на 200 м едноместно кану и едноместен каяк
21:42, 16.07.20171663 пъти

Унгария затвърди надмощието си в последния ден на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени на Гребния канал в Пловдив. Унгарците извоюваха общо 16 медала – 10 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. След тях се нареди Германия с шест шампионски титли, 1 сребърен медал и три бронзови. На трето място останаха каякарите и кануистите от Русия с три златни, три сребърни и четири бронзови отличия.

 Заболяване попречи на световната шампионка от Милано Станилия Стаменова да се представи в пълната си сила. Българката се класира осма в дисциплината 200 метра едноместно кану. Тя финишира с време 49.136 секунди. Рускинята Олесия Ромашенко затвърди първото място на Русия в класирането по медали с европейската си титла на 200 метра едноместно кану.

Тя изпревари унгарката Кинчо Такач, докато бронзовият медал остана за Алена Наздрова от Беларус. Кристиян Душев също се класира на осмо място във финала на 200 метра едноместен каяк. Победител и европейски шампион в тази дисциплина стана британецът Лиъм Хийт, следван от унгареца Бенче Хорват и сърбина Марко Драгосавлевич.

Коментари от FACEBOOK