Пловдив се понесе в ритъма на арменския танц (Фотогалерия)
Първият фестивал на арменското изкуство завърши с очарователен концерт на стълбите на Каменица
21:50, 18.06.20174543 пъти

от Руслан Йорданов

„Ще накараме пловдивчани да се влюбят в своите съграждани – арменци, и в арменското изкуство“. С тези думи директорът на Арменския културно-информационен център под тепетата д-р Ахавни Кеворкян откри тържествения концерт на първия по рода си фестивал  „Аз опознавам Армения и моите приятели арменците“.  

Обещанието бе спазено благодарение на вихрените изпълнения на няколко танцови състава, певци и инструменталисти днес на стълбите на Каменица в Пловдив. С много чар и емоция поднесоха песните си талантливи ученици от Езикова гимназия, Вокално-инструментален състав „Еребуни“, вокална формация „Сирун“, децата от детска градина „Аревиг“ и вокалната група на основно училище „В.и К. Тютюнджиян“

В танците пък се отличиха ансамблите Нрени, Ереван и Астхикнер, както  и малките гимнастички на „Спартак“. Гости на арменския фестивал бяха кръшните танцьорки от „Урарту“ от град Комотини, Гърция.  

Вчера пък гостите на фестивала „Аз опознавам Армения и моите приятели арменците“ гледаха премиерата на постановката "Залових снаха си " на Арменския самодеен театрален състав „Хагоп Баронян“. Жителите и гостите на Пловдив успяха да напишат и пуснат своето писмо с оплаквания до арменския поп, получиха подаръци и опитаха арменски деликатеси. 

 

 

 

 

 

 

Коментари от FACEBOOK